U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Diamantmuseum Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Diamantmuseum Antwerpen

Het diamantmuseum in Antwerpen is het grootste diamantmuseum ter wereld. Het museum geeft informatie over de hedendaagse diamanthandel en de geschiedenis van de diamantindustrie in Antwerpen en omstreken. Het museum bestaat uit drie verdiepingen en elke verdieping heeft iets bijzonders te bieden.

De derde verdieping vertelt je alles over de oorsprong en de eigenschappen van de diamant. De derde verdieping laat je staaltjes zien van het moedergesteente kimberliet en je kan met een microscoop verschillende soorten diamanten nauwkeurig onderzoeken. Naast de diamant kan je er ook verschillende andere edelstenen bekijken, bijvoorbeeld de robijn, saffier, smaragd…

De tweede verdieping zal je alles kunnen vertellen over het proces dat een diamant moet doorlopen. Vanaf de ontginning tot de verkoop als juweel gebeurt er immers heel veel.

Op de eerste verdieping ligt de focus op het slijpen van de diamant. Antwerpen is wereldwijd bekend als het walhalla van diamantslijpers en dat wordt op deze verdieping extra in de verf gezet. Er worden verschillende historische en hedendaagse werktuigen uitgestald, er is zelfs een gereconstrueerd slijpatelier vanuit begin 20e eeuw te bezichtigen.

De diamant heeft Antwerpen gemaakt tot de stad die ze nu is, je zal in het diamantmuseum enorm veel bijleren over zowel de diamant als de stad Antwerpen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Diamantmuseum Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen