U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Democracy Monument Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Democracy Monument

Democracy Monument Bangkok

Zowel buiten het centrum als in het centrum van Bangkok zijn er vele bezienswaardigheden die aan te raden zijn om te bezoeken. Het Democracy Monument is één van de bezienswaardigheden die voor kunstliefhebbers een aanrader is. Het werd ontworpen door niemand minder dan Carrado Ferroci. Hij was de hoofdontwerper samen met nog een aantal andere ontwerpers.

Democracy Monument

© commons.wikimedia.org

Corrado Ferroci kwam oorspronkelijk uit Italië, waar hij tussen de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog verschillende ontwerpen heeft gemaakt voor de dictator Mussolini. Het Democracy Monument heeft zijn naam niet gestolen, het werd namelijk opgericht omdat Thailand veranderde van een absolute macht naar een parlementaire monarchie.

Om deze belangrijke gebeurtenis van 1932 nooit te vergeten werd er door de overheid van Thailand beslist een monument te laten ontwerpen. Men opteerde voor de Italiaan Corrado Ferroci omdat hij al veel ervaring had met het ontwerpen van monumenten. Hij bedacht een ontwerp dat bestaat uit 4 delen die de vleugels van engelen moeten voorstellen. Het Democracy Monument is maar liefst 24 meter hoog en is dan ook een aanrader om te bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Democracy Monument Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok