U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Rotterdam » Delfshaven Rotterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Delfshaven Rotterdam

Delfshaven is een Rotterdamse deelgemeente die ontstaan is in de veertiende eeuw. Oorspronkelijk was Delfshaven een onderdeel van Delft, maar sinds de achttiende eeuw hoort het bij Rotterdam. Delfshaven is een van de bekendste plaatsen van Rotterdam, vooral door zijn historische karakter in het midden van een stad die bijna volledig uit hypermoderne nieuwbouw bestaat.

Delfshaven telt tal van interessante gebouwen zoals de Dubbele Palmboom, dat is het historisch museum van Rotterdam samen met het Schielandshuis en de Atlas van Stolk. Alles wat er tot op vandaag bekend is over de stad, komt men te weten in het museum.

Een andere bekende bezienswaardigheid is het Zakkendragershuisje, een huisje uit de zeventiende eeuw waar de broeders van het Zakkendragersgilde bijeen kwamen om het werk in de haven te verdelen. Ook de Pelgrimsvaderskerk is een markant monument. Dit karakteristieke kerkje in de authentieke Nederlandse bouwstijl met een traditioneel klokkentorentje lokt jaarlijks heel wat bezoekers naar Delfshaven. Het kerkje is internationaal bekend doordat het de laatste kerk was waar de Pilgrim Fathers in de zeventiende eeuw een dienst hielden in Europa, voor ze naar Amerika trokken.

Delfshaven is ook de geboorteplaats van Piet Hein. De bekende Nederlandse admiraal die de Spaanse Zilvervloot wist te veroveren in 1628. Hij heeft een standbeeld in Delfshaven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Delfshaven Rotterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rotterdam » Meer bezienswaardigheden in Rotterdam » Alles over Rotterdam