U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Death Valley
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Death Valley

Death Valley is een vallei in California. De vallei maakt deel uit van de Mojavewoestijn. In 1849 tijdens de Gold Rush wilden migranten de vallei oversteken op zoek naar goud.

Door de verschrikkelijke hitte kwamen veel mensen om, vandaar de naam Death Valley. In 1994 werd Death Valley door de toenmalige president Bill Clinton opgenomen in het lijstje nationale parken. Death Valley is de op één na warmste plek ter wereld. In Furnace Creek, een dorpje in de woestijn, werd ooit een temperatuur van 56.7 graden Celsius gemeten. Doordat er enkele bergruggen tussen de vallei en de Stille Oceaan liggen die alle regen opvangen, regent het vrijwel nooit in Death Valley.

In Death Valley ligt tevens het laagste punt van de VS: Badwater. Badwater is een zoutmeer dat maar liefst 86m onder de zeespiegel ligt. De fauna en de flora hebben zich door de extreme droogte in de loop der jaren aangepast, hierdoor leven er in Death Valley heel wat unieke dier –en plantensoorten. Zo kan de kangoeroerat maandenlang overleven zonder water, omdat hij water uit zijn eigen adem kan halen. Zo recycleert de kangoeroerat telkens weer zijn eigen lichaamsvocht.

De Timbisha-indianen leven sinds jaar en dag in Death Valley, maar zij noemen de plek tümpisa (rotsverf). Deze benaming verwijst naar de oker die je in Death Valley kan vinden.

1 reactie op “Death Valley”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Nelli Melikyan zei:

death Valley is onleefbaar, en zeker niet meer zo mooi als op de foto! het is inderdaad 56 graden Celsius geweest, maar is het nog altijd! mensen gaan daar niet meer naartoe wegens de droogte die daar heerst, er zijn zelfs geen meren meer, die zijn allemaal opgedroogd


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Death Valley'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika