U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Dallas » Dealey Plaza Dallas
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dealey Plaza Dallas

Dealey Plaza is zowat het bekendste plein van Dallas en het trekt jaarlijks duizenden toeristen aan. Die bekendheid heeft alles te maken met de moord op president John F. Kennedy op 22 november 1963. Het was op Dealey Plaza dat de president werd neergeschoten tijdens een parade door de stad, vermoedelijk door Lee Harvey Oswald.

Op Dealey Plaza is vandaag het Sixth Floor Museum opgetrokken in het Texas School Book Depository. Dat is het pand waar de schutter zich verschool. Het museum vertelt alles over de moord op Kennedy. Ook zijn leven, werk en de gebeurtenissen na zijn dood komen uitgebreid aan bod. Alle mogelijke theorieën in verband met de moord worden aangehaald. Op een steenworp van het museum ligt ook het Kennedy Memorial.

Toch kan het druk bezochte museum niet het juiste gevoel oproepen bij het drama dat zich op Dealey Plaza afspeelde. Een wandeling doorheen de straat en op de precieze plek van de moord is een moment dat mensen echt stil maakt. De televisiebeelden in zwart-wit van de schietpartij die op het netvlies van velen gebrand staan, komen dan echt tot leven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dealey Plaza Dallas'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden