U bent hier: Bezienswaardigheden » Argentinie » Iguazú » De watervallen van Iguazú Argentinie
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De watervallen van Iguazú Argentinie

De watervallen van Iguazú spreken bij iedereen tot de verbeelding, ze zijn gelegen in het Nationaal Park Iguazú, de place to be voor natuurliefhebbers. Want naast de watervallen worden er heel wat uitzonderlijke diersoorten gevonden in het park. Iedereen denkt direct bij het horen van  Argentinië aan deze watervallen, ze zijn dan ook één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Argentinië.

Van op het drielandenpunt is er een spectaculair zicht over de watervallen, deze behoren niet enkel toe aan Argentinië maar ook tot Brazilië en Paraguay. Deze wonderlijke watervallen werden lang geleden gevormd door de natuur. Dankzij de Iguaçurivier, een hele lange rivier van 1.320 km die zijn oorsprong heeft in Curitiba en zo doorstroomt tot aan de watervallen een het drielandenpunt. De watervallen hebben een gemiddelde hoogte van 60 meter, het hoogste punt van de watervallen is 90 meter. Een van de bekendste en meest bezochte delen van de watervallen, is Devil’s Throat, waar de hoogte van de watervallen het hoogste is, van op dit punt stroomt het water met een enorme kracht naar beneden.

Het hele jaar door is er de mogelijkheid om zowel de Argentijnse (Iguazú) als de Braziliaanse kant (Iguaçu) van de Iguaçurivier te bezoeken, want het is zo dat beide kanten een mooi panorama bieden het hele jaar door.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De watervallen van Iguazú Argentinie'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden