U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » De Wallen Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De Wallen Amsterdam

De Wallen of de walletjes zijn een onmiskenbaar symbool geworden van de Nederlandse hoofdstad. De walletjes worden beschouwd als de bekendste prostitutiebuurt van Europa. De internationale naam is Red Light District, door de vele rode lampjes die in de kamers van de prostituees branden. De beroemde Amsterdamse rosse buurt trekt jaarlijkse heel wat toeristen aan.

De prostitutie in de Wallen bestaat al eeuwen. Vermoedelijk waren de eerste prostituees er al in de vijftiende eeuw te vinden. In de daarop volgende eeuwen verscheen een groot aantal bordelen in het straatbeeld. Vanaf 1930 vond men er ook raamprostitutie terug. In de jaren ’60 nam het aantal prostituees in de walletjes heel sterk toe.

De verhouding tussen de stad Amsterdam en de rosse buurt is er een van haat en liefde geweest. Men beseft de toeristische aantrekkingskracht van de walletjes, maar men probeert anderzijds ook de prostitutie terug te schroeven. Al sinds de zestiende eeuw is prostitutie strafbaar in de stad. In 2009 werd raamprostitutie bestempeld als een criminele activiteit en in de afgelopen jaren werden er dan ook tal van raambordelen gesloten. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de walletjes ooit helemaal zullen verdwijnen, gezien hun grote populariteit bij buitenlandse toeristen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De Wallen Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam