U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Beziers » De sluizen van Fonsérannes Beziers
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De sluizen van Fonsérannes Beziers

De sluizen van Fonserannes worden erkent door de Franse overheid als een historisch monument en dit sinds 1996. Dit complex gaat een hele tijd terug in de tijd, volgens geschriften werden de bouwwerken voor de sluizen aangevat in 1673, 7 jaar later in 1680 waren de sluizen af en konden deze gebruikt worden.

De sluizen zijn gebouwd in de buurt van de stad Béziers en liggen ten westen van de stad, jaarlijks trekken de sluizen van Fonserannes veel bezoekers. Daarom is het dan ook niet verwonderlijk dat het sluizencomplex een plaats krijgt in de top 3 van meest bezochte bezienswaardigheden in de buurt van Languedoc-Roussillon. Het sluizencomplex wordt voorgegaan door Carcassonne en Pont du Gard in deze top 3.

Sinds begin de jaren 80 zijn de sluizen van Fonserannes bijna niet meer in gebruik en worden er nog slechts 6 bekkens van de sluizen gebruikt. Als toerist krijgt u hierbij de gelegenheid om met uw eigen ogen te zien hoe deze sluizen precies werken. Na het ontdekken van de sluizen kan u verder wandelen en kiezen tussen een aantal uitgestippelde routes die aangegeven staan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De sluizen van Fonsérannes Beziers'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden