U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » De Oude Kerk Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De Oude Kerk Amsterdam

De Oude Kerk van Amsterdam heeft zijn naam niet gestolen en is wel degelijk de oudste kerk van Amsterdam, deze gaat terug in de tijd tot ca.1250. Het hele jaar door worden er op frequente basis tentoonstellingen, klassieke concerten en toneelstukken georganiseerd net zoals vroeger.

Ca. 1250 werd de kerk voor heel wat verschillende doeleinden gebruikt zoals voor uitoefening van het geloof of als er zeilen moesten gerepareerd worden gebeurde dit bij slecht weer vaak ook in de kerk. De bevolking van toen kwam tijdens de Middeleeuwen samen in de kerk om handel te drijven, elkaar te ontmoeten of om toneelstukken op te voeren.

De buitenkant van de Oude Kerk is op architecturaal vlak heel uniek, want de buitenkant bevat ruim 5 eeuwen aan bouwgeschiedenis, de kerk werd immers gebouwd in verschillende fasen door de eeuwen heen. Dit uniek gebouw heeft dan ook de titel van Europees monument gekregen.

De kerk bevat onder andere heel wat praalgraven en grafzerken, maar ook het Vater-Müller orgel uit 1724. Onder de kerk liggen er ruim 2500 grafzerken, onder één van deze grafzerken bevindt zich het graf van de eerste echtgenote van de schilder Rembrandt. Deze laatste was geboren en getogen in Leiden, maar verhuisde op zijn 20ste naar Amsterdam waar hij zijn vrouw Saskia van Uylenburgh ontmoette.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De Oude Kerk Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam