U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Doornik » De Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal van Doornik
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal van Doornik

De Onze-Lieve-Vrouwkathedraal werd in verschillende fasen gebouwd, dit omdat het bouwen van de kathedraal duur was en dit stuk voor stuk wou voltooien. De kathedraal werd gebouwd in Romaanse stijl, waarbij men eerst begon aan het transept, later werden de hoektorens en de vieringtoren geplaatst. Het bouwen van het pand begon rond 1145 en was volgens onderzoek in geschriften af rond 1171.

Van als u in de buurt komt van de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal in Doornik zullen de 5 toren van het gebouw u direct opvallen omdat deze torens even hoog zijn in verhouding tot elkaar. Het hoogste punt van de kathedraal meet maar liefst 134 meter en mag zich daarom dan ook in het lijstje van hoogste gebouwen in België voegen.

In 2000 werd er door de UNESCO beslist om de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst, wat een grote eer was Doornik. De kathedraal beschikt over een grote schatkamer waar nu nog altijd kostbare kunstwerken en andere kostbare voorwerpen worden tentoongesteld. Een van deze kostbaarheden is de reliekschrijn van de kathedraal, die deel uit maakt van Zeven wonderen van België.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal van Doornik'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden