U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » De Meir Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De Meir Antwerpen

De Meir is de place to be in België om cultuur met winkelen te combineren, er zijn verschillende bezienswaardigheden die in de buurt liggen van deze prachtige winkelstraat. Het is dan ook één van de grootste winkelstraten van België. De naam zelf van deze straat is afkomstig van het woord meere wat meer betekent, vroeger was waar nu de Meir ligt een houtmeer, met dat hout maakte men vroeger dan meubelen.

Wie een uitstapje wil maken naar de Meir kan dit met de wagen, maar ook met de trein doen. De winkelstraat is goed te bereiken te voet, bij het stappen naar de Meir doorkruist u de Teniersplaats en de Leysstraat. Eens u bent aangekomen in de winkelstraat valt deze al direct op door de historische panden die aan beide zijden van de straat staan. Elk van deze historische panden heeft een stukje geschiedenis waar er meer over te leren valt.

Halverwege de Meir is er een Koninklijk Paleis, dat vroeger toebehoorde aan de Koninklijke Familie, momenteel doet het dienst als de Stadsfeestzaal van Antwerpen. Via één van de zijstraten van de winkelstraat kunt u de Wapper en het Rubenshuis bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De Meir Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen