U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bremm » De kloosterruïne Stuben Bremm
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De kloosterruïne Stuben Bremm

Vroeger had de Kerk veel meer macht en rijkdom, de kloosterruïne Stuben in Bremm is daarvan een mooi bewijs. Het klooster bestond niet enkel uit de vertrekken voor de monniken, maar had ook een eigen kerk waar de monniken en lokale bevolking konden gaan bidden. Om de kloostergemeenschap te beschermen werd er een grote muur rond gebouwd die het hele domein omsloot.

Jammer genoeg is de muur het enige deel van het klooster Stuben dat niet verwoest is geraakt, de 45 meter hoge kerk werd verwoest toen het klooster een aanval kreeg te verwerken. Hierbij werd het niet enkel beroofd van kostbaarheden, maar kregen de gebouwen van het klooster het zwaar te verduren. In het deel van de kerk kunt u nu nog steeds zien waar de biechtstoelen zich vroeger bevonden, andere onderdelen van de kerk werden ofwel gestolen ofwel geschonken aan andere kloostergemeenschappen.

Toen het klooster van Stuben nog in zijn volle glorietijden was, moet het vrij imposant geoogd hebben voor de gewone bevolking die in kleine huisjes moest wonen. In de kerk was er een heel zeldzame smeedijzeren stoel aanwezig die later verhuisde naar het kasteel van Cochem.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De kloosterruïne Stuben Bremm'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden