U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Diksmuide » De IJzertoren Diksmuide
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De IJzertoren Diksmuide

De IJzertoren bevindt zich in Diksmuide, in West-Vlaanderen. De toren, waarvan de bouw werd gestart in 1928, wordt beschouwd als een monument voor de vrede. Aan de buitenkant is trouwens ook in vier verschillende talen de tekst ‘nooit meer oorlog’ te lezen.

De Ijzertoren werd ten tijde van de tweede wereldoorlog beschadigd. Vanaf 1952 begon men met de bouw van een nieuw exemplaar. De toren werd nu 85 meter hoog in plaats van 50 meter hoog. Ook de ruïnes van de oude toren kan je nog bezichtigen, net zoals de crypte.

‘Aan de IJzer’ is een Europese Vredessite met de Paxpoort, de Crypte en de IJzertoren, waarin het ‘Museum aan de IJzer’ met zijn 22 verdiepingen het beklijvende verhaal brengt van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en van de Vlaamse ontvoogding anderzijds.

De Ijzertoren is een echte toeristische attractie, maar ook voor alle Vlamingen is het een echte must deze toren ooit eens te bezoeken en even stil te staan bij het verleden. Om stil van te worden!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De IJzertoren Diksmuide'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Diksmuide » Meer bezienswaardigheden in Diksmuide » Alles over Diksmuide