U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » De Engelenburcht Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De Engelenburcht Rome

De Engelenburcht (Castel Sant’ Angelo), oorspronkelijk ‘Moles Hadriani’ (het gevaarte van Hadrianus), was het grote mausoleum van Keizer Hadrianus. Het werd gebouwd tussen 135 en 139 en ontworpen door de architect Decrianus. Het mausoluem heeft doorheen de jaren verschillende verbouwingen doorstaan waardoor het later een burcht werd.

De naam ‘Engelenburcht’ is afkomstig van een legende die dateert van kerstdag 590. Er werd op deze dag een kerkelijke optocht gehouden onder leiding van paus Gregorius I. Door middel van deze optocht wou men God smeken om een einde te maken aan de pestepidemie. Boven het mausoleum van Keizer Hadrianus verscheen toen een engel, Michaël. De engel stak vervolgens het zwaard in de schede wat zoveel betekende als dat de epidemie voorbij was en de bede van paus Gregorius I werd verhoord. De paus Pius II liet op de plek waar de engel verschenen was een kapel bouwen.

De Engelenburcht is tegenwoordig een museum waar de geschiedenis van de burcht wordt uitgelegd. De burcht wordt verbonden met de andere oever van de Tiber door de Engelenbrug. Als men over de brug wandelt, ziet men aan weerszijden 10 engelen. Deze engelen werden gebouwd door leerlingen van Bernini en dragen elk een voorwerp die de lijdensweg van Christus symboliseren.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De Engelenburcht Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome