U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Aarlen (Arlon) » De abdij van Clairefontaine Aarlen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

De abdij van Clairefontaine Aarlen

Een bezienswaardigheid in Aarlen die iedereen moet gezien hebben is de abdij van Clairefontaine, voor de mensen die van geschiedenis en archeologie houden is het bezoeken van dit gebouw dan ook een echte aanrader. Doorheen de jaren hebben de natuur en andere invloeden ervoor gezorgd dat de abdij is afgetakeld maar de resten van de abdij kunnen nog steeds bewonderd worden gelegen ten zuidoosten van de stad Aarlen.

De abdij van Clairefontaine werd gebouwd in opdracht van een gravin, Ermesinde. Waar de abdij werd gebouwd was er de jaren ervoor een oude burcht die eveneens verwoest werd door de aanvallen van de toenmalige vijand. Tijdens de 18de eeuw moesten de bewoners van de abdij, de zusterorde vluchtte tijdens de Franse revolutie en moest zich ergens anders vestigen om hun activiteiten te kunnen verder zetten.

Honderd jaar later namen de Jezuïeten het gebied in, toen zij begonnen te graven deden ze een bijzondere ontdekking: ze vonden de overblijfselen van de vroegere abdij. Ter ere van de abdij van Clairefontaine werd er een kapel gebouwd op dit deel van het terrein. Tegenwoordig zijn er terug opgravingen bezig op het terrein, dit kunt u zelf gaan ontdekken bij het bezoeken van de abdij.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'De abdij van Clairefontaine Aarlen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Aarlen (Arlon) » Meer bezienswaardigheden in Aarlen (Arlon) » Alles over Aarlen (Arlon)