U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » DDR Museum Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

DDR Museum Berlijn

Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland gesplitst, de oostelijke kant werd de Duitse Democratische Republiek of afgekort de DDR. In dit afgescheurde stuk van Duitsland heerste er communisme tot er daar verandering in kwam op 3 oktober 1990. Het jaar ervoor was de Berlijnse Muur afgebroken en het jaar daarna was het verenigen van de beide gesplitste kanten een feit.

In het museum van de DDR komt u de geschiedenis te weten en leert u hoe het leven er aan toeging onder het communistisch bewind. Het waren geen gemakkelijke tijden voor de bevolking, maar het oostelijke deel bleef bezet door de toenmalige Sovjet-Unie. Niet iedereen van de bevolking was het eens met deze manier van regeren, het was dan ook niet te vermijden dat er in 1953 een volksopstand uitbrak tegen de Sovjet-troepen. De troepen konden echter de opstand counteren, waardoor de bevolking ontmoedigd raakte om nog nieuwe pogingen te ondernemen.

In 2006 opende het DDR Museum officieel zijn deuren voor het publiek, in het museum komt u aan de hand van 17 specifieke thema’s meer te weten over het dagelijkse leven in de DDR in de periode na de Tweede Wereldoorlog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'DDR Museum Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn