U bent hier: Bezienswaardigheden » India » Darjeeling Railway India
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Darjeeling Railway India

De Darjeeling Himalaya Railway, ook bekend als de ‘Toy Train’, is een heel smal spoor dat loopt tussen New Jalpaiguri en Darjeeling in West-Bengal.

Het werd gebouwd tussen de jaren 1879 en 1881 en is ongeveer 86 kilometer lang. De hoogte varieert van ongeveer 100 meter in New Jalpaiguri tot ongeveer 2200 meter in Darjeeling. Vier moderne diesellocomotieven behandelen het grootste deel van de diensten. De dagelijkse Kurseong – Darjeeling terugservice en de dagelijkse toeristische treinen van Darjeeling naar Ghum worden echter behandeld door de uitstekende Engelse B klasse stoomlocomotief DHR 778. De spoorweg, samen met de Nilgiri Mountain Railway en de Kalka-Shimla Railway, wordt aanzien als ‘Mountain Railways of India World Heritage Site’.

Sinds 1881 is de oorspronkelijke route bewaard gebleven en bevindt het zich in een opmerkelijke staat. Slechts kleine ingrepen werden toegepast, zoals de veranderingen aan de scherpe lusvormige routes. Het grootste deel van de oorspronkelijke stoomlocomotieven zijn nog steeds in gebruik. De Darjeeling is uitgegroeid tot niet alleen een essentieel kenmerk van het landschap, maar ook een blijvend onderdeel van de identiteit van Darjeeling.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Darjeeling Railway India'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in India » Meer bezienswaardigheden in India » Alles over India