U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Dafni Klooster Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Dafni Klooster Athene

Byzantium was vele eeuwen terug een machtig rijk dat niet enkel werd verslagen door de Macedoniërs maar ook door de Romeinen. Later werd de hoofdstad van Byzantium een belangrijke stad voor het verdere uitbouwen van het Romeinse Rijk. Tijdens de aanvallen van de Macedoniërs en de Romeinen zijn er jammer genoeg vele gebouwen verwoest, maar het Byzantijnse Dafniklooster is één van de gebouwen die deze aanvallen heeft kunnen doorstaan.

Als u het Dafniklooster wil bezoeken, is Athene hiervoor de ideale uitvalsbasis. De stad ligt op slechts 10 kilometer van het klooster en valt goed te bereiken met het openbaar vervoer en de wagen. Het klooster werd gebouwd in opdracht van de keizer Justitianus en was voltooid op het einde van de 6de eeuw. Door de jaren heen die volgden, kreeg het klooster het soms hard te verduren door de natuurelementen en moest daarom in de 11de eeuw gerenoveerd worden.

De ruïnes van het Dafniklooster liggen naast een pittoresk koepelkerkje dat nog steeds in goede staat is en waar er een aantal uitzonderlijke en unieke Byzantijnse mozaïeken goed bewaard zijn gebleven.

 

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Dafni Klooster Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene