U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Maybole » Culzean Castle Schotland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Culzean Castle Schotland

Culzean Castle is een kasteel in de buurt van Maybole en was het voormalige huis van de markies van Ailsa, de leider van Clan Kennedy. Tegenwoordig is het kasteel eigendom van de National Trust for Scotland en is het openbaar gesteld voor het publiek.

Sinds 1987 wordt een afbeelding van het kasteel gebruikt op de achterzijde van de vijf pondbankbiljetten uitgegeven door de Royal Bank van Schotland.

De Culzean Castle werd gebouwd onder opdracht van de graaf van Cassilis. Het kasteel werd gebouwd in fasen tussen 1777 en 1792. In 1945 werd het gebouw en de gronden door de Kennedy familie gegeven aan de National Trust for Scotland. Op deze manier konden ze de hoge successierechten omzeilen.

Er werd wel geëist dat het appartement in de top van het kasteel gegeven moest worden aan General of the Army Dwight D. Eisenhower in de erkenning van zijn rol als opperbevelhebber van de geallieerde strijdkrachten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ‘General’ bezocht het kasteel voor de eerste keer in 1946 en verbleef er vier keer.

In het kasteel van Culzean is in één van de kamers een tentoonstelling opgezet ter ere van de General.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Culzean Castle Schotland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden