U bent hier: Bezienswaardigheden » Brazilie » Rio De Janeiro » Cristo Redentor Rio De Janeiro
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cristo Redentor Rio De Janeiro

Met het reusachtige standbeeld van De Verlossende Christus of Cristo Redentor op de top van de berg Corcovado, heeft Rio De Janeiro het meest beroemde Christusbeeld van de wereld.

De eerste schetsen voor het beeld werden al in de negentiende eeuw gemaakt door Carlos Oswald. Tussen 1921 en 1931 werd het beeld dan effectief gehouwen door de Fransman Paul Maximilian Landowski. Het beeld bevindt zich op de top van de Corcovado, op een hoogte van meer dan 700 meter, en kijkt uit op de stad. Het beeld zelf is een kolos van 38 meter hoog en een gewicht van 1145 ton. De spanwijdte tussen de armen van Christus is 28 meter.

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen van over heel de wereld het beeld. De Cristo Redentor is bereikbaar via een spoorlijn die naar de top van de berg loopt. Er loopt een trap van meer dan tweehonderd treden tot aan de voeten van het Christusbeeld.

De Cristo Redentor is naast een belangrijke toeristische attractie ook een symbool voor de universaliteit van de boodschap van het christelijk geloof. Onder het beeld is ook een kapel gevestigd waar eucharistievieringen worden opgedragen en huwelijken worden bezegeld.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cristo Redentor Rio De Janeiro'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden