U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Coney Island New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Coney Island New York

Coney Island betekent eigenlijk als we het vrij gaan vertalen Konijneiland, dan hebben we het wel over de vroegere vertaling. Een tijdje terug hadden sommige geschiedkundigen een discussie rond de naam van het schiereiland en zijn mogelijke afkomst. Deze discussie eindigde uiteindelijk met een meerderheid die denkt dat dat de naam van Conyne Eylandt werd afgeleid.

Vroeger was dit schiereiland in handen van de Nederlanders die er als eerste een kolonie hadden, later kwam hetzelfde gebied in handen van de toenmalige vijand, de Engelsen. Op het einde van de 19de eeuw kreeg het schiereiland Coney Island veel aandacht omdat er verschillende pretparken werden opgericht in dit stuk van de stad.

Jammer genoeg kwamen verschillende van de pretparken die opgericht waren op Coney Island in verval te staan vanaf de jaren 50. Dit was namelijk de periode dat de televisie zijn weg vond naar de huiskamers van vele gezinnen. Tegenwoordig bevinden er zich op het schiereiland in Brooklyn een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken zoals het New York Aquarium, verder zijn er nog leuke attracties voor de kinderen en natuurlijk een gezellig zandstrand dat jaarlijks veel bezoekers mag ontvangen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Coney Island New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York