U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Dachau » Concentratiekamp Dachau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Concentratiekamp Dachau

Het concentratiekamp Dachau was één van de concentratiekampen die tot stand kwamen voor de Tweede Wereldoorlog, in 1933 werden er de eerste gevangenen naartoe gebracht. Het was niet één van de eerste concentratiekampen op Duits grondgebied, maar wel het grootste kamp dat de SS in gebruik had. Het kamp is gelegen op een 20 tal kilometer van de stad München, de SS hadden hier hun hoofdkwartier.

Het kamp was in gebruik van 1933 tot op het einde van de Tweede Wereldoorlog, het diende zowel voor als tijdens de oorlog als een soort van prototype voor al de andere concentratiekampen die werden gebouwd in opdracht van de SS. Vanaf toen kreeg de SS opvallend veel meer macht, tot op een bepaald punt dat ze zich boven het normale recht konden plaatsen. De SS gebruikte het kamp om politieke gevangenen vast te houden.

De mensen die gevangen kwamen te zitten in het concentratiekamp Dachau ondergingen soms hele erge foltertechnieken opdat de SS informatie zou kunnen verkrijgen. In de jaren dat het kamp van Dachau in gebruik was werden er ongeveer 206 000 mensen gevangen gehouden, waarvan er meer dan 40 000 gestorven zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Concentratiekamp Dachau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden