U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bergen-Belsen » Concentratiekamp Bergen-Belsen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Concentratiekamp Bergen-Belsen

Bergen-Belsen ligt er stil bij, maar hier hebben er zich afgrijselijke zaken voorgedaan. In dit plaatsje was er concentratiekamp waar er mensen gevangen werden gehouden, dit waren de krijgsgevangenen. Sommigen van de gevangenen hadden het geluk bevrijd te worden op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Maar de meeste mensen die terechtkwamen in het concentratiekamp van Bergen-Belsen zijn er nooit meer levend uitgeraakt. Als u het kamp bezoekt, wordt u helemaal stil en beseft u hoe hard het leven van deze mensen moet zijn geweest. De omstandigheden in het kamp waren erbarmelijk, het hele terrein was omringd met prikkeldraad, wat ontsnappen zo goed al onmogelijk maakte. Indien de gevangenen toch een poging ondernamen deden ze dit met de laatste energie die ze hadden, want ze kregen soms dagen aan een stuk geen eten waardoor de meesten van hen veel verzwakt waren.

Een jaar voordat de Tweede Wereldoorlog gedaan was, werd het concentratiekamp in Bergen-Belsen overgedragen aan de SS. Als u het kamp bezoekt, zult u zien dat er geen gaskamers zijn op het terrein, maar niettemin zijn hier tienduizenden slachtoffers gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Concentratiekamp Bergen-Belsen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden