U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Columbus Park New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Columbus Park New York

Een uitstapje naar Chinatown in New York City valt goed te combineren met het Columbus Park, want het park ligt in het centrum van Chinatown. Het park werd ongeveer gelijktijdig aangelegd toen de eerste huizen werden gebouwd in Chinatown. De mensen die er toen kwamen wonen hadden ook recht op ontspanning en daarom wou de toenmalige burgemeester van New York naar een mogelijkheid zoeken, hij kwam op het idee een park aan te leggen.

De burgemeester van New York in die tijd, Abram S. Hewitt, zette dit idee dan ook om in werkelijkheid en hiermee was het Columbus Park geboren. In het begin had het park de naam Mulberry Bend park, door sommige van de inwoners werd het soms ook wel Five Points Park of Paradise Park genoemd. Later kreeg het park de naam Columbus Park, vernoemd naar de ontdekkingsreiziger.

Vroeger was de wijk waar het Columbus Park nu ligt één van de meest beruchte wijken in de stad New York, dagelijks moest de politie vaak uitrukken naar dit deel van de stad om de orde te herstellen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Columbus Park New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York