U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Columbia University New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Columbia University New York

De Columbia-universiteit gaat een hele tijd terug in de geschiedenis en mag zich tot de oudste universiteiten van de Verenigde Staten rekenen. Niet enkel is het een universiteit met een rijke geschiedenis, maar ook maakt ze deel uit van de prestigieuze Ivy League. Deze League bestaat uit een aantal universiteiten waar het heel moeilijk is om als student toegelaten te worden.

Columbia University ligt in New York en opende in 1754 zijn deuren voor de eerste studenten, toen waren het enkel hele rijke mensen die aan deze universiteit konden studeren. Tegenwoordig kunnen studenten proberen een scholarship of een studentenbeurs te bemachtigen om te kunnen studeren aan de universiteit. In het begin bestond de universiteit uit 1 campus, deze is ondertussen uitgegroeid tot de grootste. Later kwam er dan een tweede campus bij om nieuwe opleidingen in te richten want er was te weinig ruimte in de bestaande gebouwen van de universiteit.

Voordat de universiteit de naam Columbia University kreeg, heette ze King’s College. Deze naam verwijst naar het feit dat de universiteit opgericht werd door George II die toen koning was van Engeland.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Columbia University New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York