U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Colosseum Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Colosseum Rome

Het Colosseum of het Flavisch Amfitheater, dat stamt uit de eerste eeuw na Christus, is het grootste amfitheater uit de tijd van het Romeinse Rijk. Vandaag wordt het beschouwd als een wereldwonder.

Het Colosseum werd gebouwd voor Romeinse spelen zoals gladiatorengevechten en gevechten met wilde dieren. Het was ook de plaats waar veroordeelde gevangenen publiekelijk voor de leeuwen werden geworpen. De spelen waren een populair tijdverdrijf onder de Romeinse bevolking.

Volgens sommige bronnen kon men de arena ook onder water zetten en er gevechten met oorlogsschepen in houden, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Naar schatting vonden een half miljoen mensen, aangevuld met talloze dieren, de dood in het Colosseum, tot de spelen rond de vijfde eeuw na Christus verboden werden.

In het amfitheater konden ruim 50 000 mensen de spelen bijwonen. De keizer en andere hoogwaardigheidsbekleders hadden aparte loges of meer luxueuze zitplaatsen. De arena zelf heeft een afmeting van 76 bij 44 meter. Onder de arena zijn de restanten te zien van het zogenaamde hypogeum. Dat was een ondergronds labyrint met liften en valluiken waarlangs men de gevangenen en dieren naar de arena kon leiden.

Ondanks de tand des tijds, is het Colosseum vandaag nog steeds een indrukwekkend bouwwerk en een van de belangrijkste toeristische attracties van Rome.

2 reacties op “Colosseum Rome”

Er zijn 2 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Echt de moeite waard om aan te schuiven en met wat verbeelding zie je ze zo bezig. Spijtig dat je de kelders niet mag bezoeken maar voor de rest een must to do in Rome.

beppe zei:

Ik ben nog nooit in Rome geweest en na ik dit las had ik een verbeelding hoe het eruit zou zien.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Colosseum Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome