U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Collection Lambert Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Collection Lambert Avignon

Yvon Lambert is een verzamelaar van minimalistische kunst en fotografie, de meeste delen van zijn collectie zijn uit de jaren 90. Hij wou deze kunstwerken niet enkel voor zichzelf houden, maar delen met een zo groot mogelijk publiek. Voor de jaren 90 was hij al verwoed bezig met het verzamelen van kunst. Yvon Lambert opende zijn eerste galerij in 1966.

In de eerste galerij die hij opende werden voornamelijk kunstwerken tentoongesteld die waren gemaakt door Amerikaanse kunstenaars. In de loop der jaren veranderde Yvon Lampert verschillende malen van locatie om zijn verzamelde kunstwerken tentoon te stellen voor het grote publiek.

De kunstgallerij van Yvon Lambert die in Avignon gelegen is, ligt in het centrum van de stad en is goed te bereiken met zowel de wagen als het openbaar vervoer. Na het openen van de galerij in Avignon opende hij nog andere galerijen, één daarvan bevond zich vroeger in New York. Jammer genoeg werd de galerij in New York gesloten in mei 2011, de galerij in Avignon is nog steeds een trekpleister en kan jaarlijks op vele bezoekers rekenen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Collection Lambert Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon