U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Colegio Teresiano Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Colegio Teresiano

Colegio Teresiano Barcelona

Colegio Teresiano is een bouwwerk dat gemaakt is door een architect die nog talloze gebouwen heeft verwezenlijkt in Barcelona. Toeristen die houden van de bijzondere bouwstijl van Gaudí moeten zeker en vast het Colegio Teresiano gaan bewonderen. Als u het gebouw voor de eerste maal ziet zou u niet direct denken dat Gaudí de plannen voor het klooster heeft getekend.

Colegio Teresiano

© Wikipedia.org

Het Colegio Teresiano klooster heeft een toch iets andere stijl dan de rest van de gebouwen die verwezenlijkt werden door de architect. De verklaring hiervoor is het beperkte budget waar Gaudí moest mee werken. Doordat het een opdracht was van de nonnenorde was er niet veel budget, hierdoor moest het ontwerp zo sober mogelijk gemaakt worden.

Het klooster bestaat dan ook grotendeels uit baksteen en gewone steen, het Colegio Teresiano klooster was één van de eerste constructies die Gaudí heeft voltooid. Hij opteerde voor een gotische bouwstijl, op het einde van de 19de eeuw werd het gebouw in gebruik genomen door de nonnenorde. Gaudí opteerde voor zijn latere bouwwerken meestal een andere stijl dan de gotische architectuur.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Colegio Teresiano Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona