U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Cogels Osylei Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cogels Osylei Antwerpen

De Cogels Osylei is een residentiële wijk gelegen in Antwerpen die terug gaat tot in 1881, rond deze tijd werden er verschillende grote hoekhuizen gebouwd die lijken op kleine paleizen ten opzichte van gewone huizen uit die tijd. De wijk verkreeg zijn naam door het feit dat senator John Cogels en zijn vrouw eigenaars waren van de grote stukken grond in de omgeving van de wijk.

De Cogels Osylei is de place to be in Antwerpen voor mensen die houden van architectuur, vooral dan de neo-stijlen. Namen zoals Jacques de Weert en Jules Hofman zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen van een aantal huizen die hier terug te vinden zijn. Jammer genoeg was er in de jaren 60 sprake van de wijk met de grond gelijk te maken en deze te gebruiken om moderne gebouwcomplexen te zetten. Dit voorstel werd gelukkig afgekeurd, waardoor deze bijzondere mengeling van bouwstijlen kon blijven bestaan.

De laatste decennia zijn sommige van deze prestigieuze gebouwen in het verval geraakt waardoor ze nood hebben aan een grondige restauratie en renovatie, op deze manier kunnen deze bouwkunsten blijven voort bestaan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cogels Osylei Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen