U bent hier: Bezienswaardigheden » Canada » Toronto » CN Tower Toronto
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

CN Tower Toronto

De Canadian National Tower of CN Tower is wellicht de bekendste toren van het moderne Canada. Het is een reusachtige zendmast en meest opvallende toeristische attractie van de stad.

De CN Tower werd opgetrokken in 1976 door de Canadese nationale spoortwegmaatschappij. De CN Tower moest een icoon worden van de modernisering en industrialisatie van het land. Tot voor kort was het met zijn 553 meter hoogte het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Intussen zijn de Burj Khalifa in Dubai en de Canton TV Tower in China nog hoger.

Sinds 1995 is de CN Tower niet meer in handen van de spoorwegmaatschappij, maar van TrizecHahn Corporation. Dat bedrijf gaf de CN Tower een meer toeristisch karakter. Vandaag is er op driehonderd meter hoogte een soort van uitbouw met een restaurant, café en platformen voor panorama’s. Er is ook een lift die bezoekers naar de Skypod brengt, een panorama op 447 meter hoogte. Het is een van de hoogst gelegen uitkijkplatformen ter wereld.

Aan de voet van de CN Tower ligt het bekende SkyDome-stadion, dat nu Rogers Centre heet. Het is sinds jaar en dag het stadion van de Toronto Blue Jays, een van de grootste Canadese honkbalclubs.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'CN Tower Toronto'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden