U bent hier: Bezienswaardigheden » Venezuela » Caracas » Ciudad Universitaria de Caracas
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ciudad Universitaria de Caracas

De campus van de Centrale Universiteit of Universidad Central de Venezuela is wellicht een van de opvallendste bezienswaardigheden van de Venezolaanse hoofdstad. De Ciudad Universitaria is de belangrijkste campus van de universiteit.

De Ciudad Universitaria werd ontworpen door de Venezolaanse architect Carlos Raúl Villanueva. Het complex bestaat uit meer dan veertig gebouwen en het duurde meer dan vijftig jaar om de hele campus op te bouwen. Het complex heeft niet alleen schoolgebouwen, er is ook een concertgebouw, een bibliotheek, een botanische tuin en twee stadions, namelijk het Estadio Olimpico de la UCV en het Estadio de Béisbol de la UCV.

De Ciudad Universitaria is echter vooral bekend om de vele kunstwerken van notoire kunstenaars die terug te vinden zijn op de campus. Zo zijn er werken te vinden van onder andere Baltasar Lobo, Pascual Navarro en Alejandro Otero. De opvallendste kunstwerken zijn wellicht die van de Franse kunstenaar Fernand Léger. Hij ontwierp de schitterende mozaïek ‘Bimural’ en een indrukwekkend glas-in-loodraam.

Ook de bijdrage van Hans Arp is zeer bekend. Hij schonk de universiteit in 1953 de sculptuur ‘Cloud Shepherd’, die vandaag op de Plaza Cubierta staat. De bronzen sculptuur, die een surrealistisch beeld is van een vrucht die binnenin een mens groeit, is een eigenzinnig eerbetoon aan de natuur en tegelijk een aanklacht tegen de wereld van machines, industrie en geld.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ciudad Universitaria de Caracas'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden