U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » City Hall Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

City Hall Belfast

Het grote en imposante stadhuis van Belfast op Donegall Square is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid van de Noord-Ierse hoofdstad. Het is een van de grote Britse machtssymbolen en het uithangbord van Belfast.

Het gebouw werd ontworpen door de Britse architect Sir Brumwell Thomas nadat Belfast in 1888 officieel was omgedoopt tot stad. Het werd een stadhuis in renaissancestijl, dat de macht van het Britse rijk in Noord-Ierland in de verf moest zetten. De City Hall van Belfast werd officieel geopend in 1906.

Voor het gebouw staan enkele opvallende gedenktekens. Zo staat er een marmeren beeld van een vrouw die naar twee zeenimfen kijkt die het lichaam van haar dode zeeman in de armen houden. Dat monument is opgetrokken om de ramp met de Titanic in 1912 te herdenken. Het cruiseschip dat zonk nadat het tegen een ijsberg vaarde is gebouwd in Belfast. Er staat ook een monument ter ere van de Expeditionary Force. Dat was de eerste Amerikaanse legereenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa landde.

Binnen in het gebouw worden bezoekers overdonderd door een grote marmeren trap en de versieringen van de koepeltoren. Doorheen het stadhuis vindt men tal van schilderijen, marmerwerk en gebrandschilderde ramen. De City Hall is door dat alles de verplichte uitstap in de Noord-Ierse hoofdstad.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'City Hall Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast