U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Dinant » Citadel Dinant
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Citadel Dinant

Vroeger was een citadel een teken van aanzien voor een stad, ook Dinant heeft een citadel die dateert van vroeger. Ter versterking van de burcht werd de constructie op een rots geplaatst op deze manier had men een goed overzicht over de omgeving en kon men de vijand van ver zien aankomen, een tweede voordeel hierbij is dat de citadel van Dinant heel moeilijk te veroveren was door de vijand.

Het eerste stuk van de citadel werd gebouwd in 1051 op bevel van prins-bisschop Dietwin van Luik. Meer dan 400 jaar later in 1466 werd de stad aangevallen door Karel de Stoute tijdens de Luikse Oorlogen, na de oorlog bleef er niets meer over van de citadel. Pas in 1530 werd het bevel gegeven door prins-bisschop van Luik Everhard van der Marck om de citadel grondig te restaureren en werd er een nieuw stuk bijgebouwd.

Tegenwoordig kunnen de bezoekers de citadel van Dinant bereiken met een kabelbaantje, in de burcht is er een wapenmuseum. De kabelbaan werd gebouwd in 1956 en biedt voor de bezoekers een snellere toegang tot de citadel en wat goed meegenomen is een mooi uitzicht over de omgeving van Dinant.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Citadel Dinant'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Dinant » Meer bezienswaardigheden in Dinant » Alles over Dinant