U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Stavelot » Circuit Spa-Francorchamps Stavelot
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Circuit Spa-Francorchamps Stavelot

Bij het horen van de naam Spa-Francorchamps denken de meeste mensen direct aan het circuit, snelle wagens, … Toch gaat het circuit van Spa-Francorchamps een hele tijd terug in de tijd, het eerste deel van het circuit werd in gebruik genomen vanaf 1921. Het grote verschil met nu is dat er toen werd gebruikgemaakt van de openbare weg, in 1921 werd er een wedstrijd voor motoren gehouden. De eerste wedstrijd die 24 uren duurde werd in 1924 gehouden.
Ongeveer 30 jaar later was de autosport enkel maar gegroeit in populariteit en werd er in 1950 voor de eerste keer de jaarlijkse Grand Prix Formule 1 gehouden in België. Doordat de wagens hele hoge snelheden konden halen gebeurden er jammer genoeg een aantal dodelijke ongevallen tijdens de jaren 60 dit zorgde voor heel wat protest van de piloten van de wagens. De piloten eisten een vernieuwd circuit dat veel veiliger moest worden naar de normen van de snelle wagens. In 1970 werd er toen de laatste Grand Prix gehouden, tenzij er een veiliger circuit kwam.

Pas jaren later in 1983 kwam de Grand Prix terug naar het circuit van Spa-Francorchamps, nadat er de nodige aanpassingen waren gedaan. Een uitstap naar het circuit is een aanrader voor alle liefhebbers die van snelle wagens houden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Circuit Spa-Francorchamps Stavelot'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Stavelot » Meer bezienswaardigheden in Stavelot » Alles over Stavelot