U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Cimetière de Montmartre Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cimetière de Montmartre Parijs

De meest bekende begraafplaats van Parijs is de Cimetière de Père-Lachaise, maar wie de massa toeristen wat schuwt en op zoek wil naar het romantischer kantje van Parijs kan altijd terecht op die andere bekende begraafplaats; de Cimetière de Montmartre.

Deze begraafplaats is gelegen ten westen van de heuvel Montmartre en werd gebouwd in een oude open mijn, waardoor ze iets lager ligt dan het straatniveau. Toen in 1786 een wet elke begraafplaats uit Parijs weerde om gezondheidsredenen, werd de laatste begraafplaats binnen de muren, de ‘Cimetière des Innocents’, gesloten. Ter vervanging werden 4 nieuwe begraafplaatsen gebouwd, waaronder deze Cimetière de Montmartre.

Door haar ligging diende deze plek vooral om artiesten te begraven die actief waren op en rond de ‘butte’. Meest bekende graven zijn die van de componist Berlioz, zangeres Dalida, schilder Degas, wetenschapper Foucault, danser Vaslav Nijinsky en schrijver Stendhal. Oorspronkelijk lag ook schrijver Emile Zola hier begraven, voor zijn graf werd verplaatst naar het Panthéon.

De begraafplaats van Montmartre is gemakkelijk te bereiken met de metro en is absoluut de moeite om op een zonnige dag in rond te wandelen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cimetière de Montmartre Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs