U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Chrysler Building New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Chrysler Building New York

Als u in New York City verblijft dan zal u gegarandeerd het Chrysler Building te zien krijgen, de top van het gebouw heeft een iets ander voorkomen dan de rest van de hoge gebouwen in New York. Het werd gebouwd in opdracht van een rijke projectontwikkelaar, een zekere William H. Reynolds. Hij was trouwens ook de eigenaar van een groot pretpark in die tijd, dat jammer genoeg gans vernietigd werd door een brand.

Toen zijn pretpark gans vernietigd was, had William H. Reynolds een nieuw project nodig. Daarom kwam hij met het idee op de proppen om het hoogste gebouw te proberen verwezenlijken. Het Woolworth Building was in die tijd eigenlijk het hoogste gebouw, maar Reynolds wou een nog hoger gebouw laten plaatsen, dit werd dan uiteindelijk het huidige Chrysler Building dat nog steeds te bewonderen valt in New York City.

Het eerste ontwerp van het gebouw werd door William H. Reynolds afgekeurd, daarom probeerde de ontwerper William van Alen een andere koper te zoeken voor zijn ontwerp. Die andere koper werd Walter Chrysler, een rijke zakenman die niet met het geld van zijn bedrijf het ontwerp kocht maar met geld van zijn persoonlijk vermogen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Chrysler Building New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York