U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Chinatown Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Chinatown Amsterdam

Chinatown spreekt bij iedereen tot verbeelding, vaak worden deze delen van steden gebruikt als scenes voor in films. Net als Londen, New York en Singapore en andere grote steden heeft Amsterdam ook een deel die Chinatown genoemd kan worden. Net zoals bij andere steden valt het deel van de stad waar Chinatown ligt meer op dan de rest, door zijn straten gevuld met gezellige restaurants.

Chinatown is in Amsterdam gelegen in de nabije omgeving van de Geldersekade en de Zeedijk. Wie hier in de buurt komt voelt zich voor een moment helemaal in het verre China. In Chinatown valt er heel wat ander lekkers te ontdekken naast de Chinese keuken, in dit deel van de stad zijn er restaurants die lekkere gerechten uit Korea, Thaïland en Vietnam serveren. In de traditionele Chinese restaurants zal u na de maaltijd een fortune koekje krijgen.

Wie zeker een Chinese sfeer wil ervaren moet afzakken naar Chinatown als het het Chinese nieuwjaar is, dan is er een mooie stoet waar u de leeuwendans of de drakendans kunt zien. Verder is er tijdens deze tijd van het jaar sfeervolle versiering in de straten aangebracht als afsluiter van het Chinese nieuwjaar volgt er altijd een vuurwerk in Chinatown.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Chinatown Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam