U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Checkpoint Charlie Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Checkpoint Charlie Berlijn

Checkpoint Charlie was tijdens de periode na de oorlog één van de controleposten die er moest op toezien dat er niemand van Oost-Berlijn naar West-Berlijn kon verhuizen en omgekeerd. Toen de Tweede Wereldoorlog was afgelopen was Duitsland niet 1 land maar werd het verdeeld in 4 stukken, er was toen sprake van 4 bezettingszones door de Amerikanen en Russen.

De 4 toenmalige bezettingszones werden Oost-Berlijn, West-Berlijn, Bondsrepubliek Duitsland en de Duitse Democratische Republiek. Niemand mocht in de periode na de Tweede Wereldoorlog zomaar reizen tussen de delen van Duitsland, men moest hiervoor passeren langs voorziene wegen, Checkpoint Charlie was zo een controlepost waar er controle werd gedaan.

Alle controleposten die toen tussen de bezettingszones werden gezet kregen namen volgens het spelleningsalfabet, zo was er een controlepost die de naam Checkpoint Alpha kreeg, een andere kreeg de naam Checkpoint Bravo. Checkpoint Charlie kreeg vervolgens een naam die begint met de 3de letter uit het spelingsalfabet, deze controlepost had de functie iedereen die geen inwoner was van West-Berlijn tegen te houden. Met eigen vervoer was het niet mogelijk de andere kant te bereiken, dit moest gebeuren met het voorziene openbaar vervoer.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Checkpoint Charlie Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn