U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Chatuchak Park Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Chatuchak Park Bangkok

In de meeste grootsteden leiden de inwoners een druk leven, vaak hebben zij dan nood aan het nodige groen om even rust te hebben te midden van de hectische stad waar ze wonen. In Bangkok zijn er een aantal stadsparken die voor iedereen toegankelijk zijn, ook als toerist is het aangenaam in één van deze parken een rustige wandeling te maken en ondertussen te genieten van het groen.

In het Chatuchak Park is er zelfs een klein meer waar u van kunt genieten terwijl u picknickt. Nadat u even genoten hebt van de mooie omgeving kan u het treinmuseum bezoeken. Het museum werd opgericht nadat het terrein waar het park gelegen is werd geschonken aan de stad Bangkok. Voordien waren de spoorwegen de eigenaar, maar er werd eind de jaren ‘70 beslist het terrein weg te schenken aan de stad.

Nadat er plannen werden gemaakt om aan te leggen, duurde het niet lang voordat het park voltooid was. In 1980 werd het officieel geopend door het stadsbestuur van Bangkok. Het is sinds toen dat de grootste markt ter wereld ontstaan is, meestal staan er meer dan 15 000 kramen op de markt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Chatuchak Park Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok