U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Vicq » Château de la Mothe Vicq
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Château de la Mothe Vicq

Het Kasteel van la Mothe heeft een hele mysterieuze geschiedenis. In bijna geen enkel boek of geschrift kan er iets over teruggevonden worden. Toch loont het zeker de moeite om het kasteel te bezoeken, want op architecturaal vlak is het bouwwerk een echt meesterwerk. Het werd gebouwd op het einde van de middeleeuwen en ziet er bijna nog helemaal hetzelfde uit als toen de eerste stenen werden aangelegd voor de bouw van het kasteel.
Het kasteel is rustig gelegen in het kleine maar gezellige plaatsje Vicqin Auvergne bij het plaatsje Vicq. In dit dorpje kunt u niet enkel het kasteel van la Moth bezoeken maar ook een kerk van meer dan 800 jaar oud, de Saint-Maurice kerk uit de 12e eeuw.
Als u het kasteel van la Moth binnenwandelt ziet u eerst het voorplein, dat vroeger hoofdzakelijk voor agrarische doeleinden werd gebruikt. Ter versterking van het kasteel werd het voorzien van een heuse slotgracht waarna er nog eens steile muren het kasteel omgeven. De toren van het kasteel werd in de Franse Revolutie iets veranderd doordat er besloten werd een aantal lagen af te breken van de constructie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Château de la Mothe Vicq'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden