U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Chartreuse du Val de Bénédiction Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Chartreuse du Val de Bénédiction Avignon

Het Chartreuse du Val de Bénédiction is een groot klooster dat gelegen is in Frankrijk in de buurt van Avignon, de werken van het gebouw werden gestart in 1352 en waren klaar in 1356. Na 4 jaar bouwen was het grootste deel van het klooster klaar en konden er monniken komen wonen.

Op de plaats waar het Chartreuse du Val de Bénédiction staat, stond er eerst enkel een residentie van de kardinaal, maar door de jaren heen kwam er meer sprake om het stuk grond verder uit te breiden en er een klooster bij te bouwen. Zo kwam dan ook het Chartreuse du Val de Bénédiction tot stand.

Na 1356 moesten enkel nog de huizen van de monniken gebouwd worden en een deel van de kerk die bij het Chartreuse du Val de Bénédiction hoorde verder afgewerkt worden. In 1358 waren het klooster en alle omliggende gebouwen klaar om geopend te worden. Dit gebeurde dan ook met een officiële opening, waar zelfs de paus bij aanwezig was. Vroeger was dit kartuizerklooster één van rijkste kloosters van heel Frankrijk, jammer genoeg werd er in de 20ste eeuw een groot deel van de kunstschatten verkocht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Chartreuse du Val de Bénédiction Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon