U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Charles Dickens Museum Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Charles Dickens Museum Londen

Charles Dickens leefde in het jaar 1812 tot 1870 en was een bekende Engelse schrijver. Het huis waar hij met zijn vrouw Catherine en hun drie kinderen woonde, is omgevormd in een museum sinds 1925. Het huis is gevestigd in Doughty Street 48, Londen. Charles Dickens heeft maar 2 jaar van zijn leven besteed in dit huis, doch is het zijn enige huis in Londen dat nog bestaat. In deze korte periode heeft hij zeer belangrijk werk geleverd, zoals het bekende boek ‘Oliver Twist’.

In 1923 werd er gedreigd om het huis te slopen, maar er kwam forse tegenstand van aanhangers van Dickens. Zij kochten het huis op, renoveerde het en opende er een museum ter ere van de bekende Engelse schrijver. Het museum is opgedeeld in vier verdiepingen waar je allerhande werken en objecten van Charles Dickens kan bezichtigen, zoals meubels, manuscripten, schilderijen, etc.

Het bekendste object dat tentoon wordt gesteld in het museum is een onafgewerkt schilderij van Charles Dickens gemaakt door R.W. Buss. Het toont Dickens in zijn werkkamer met verschillende personages die de schrijver zelf heeft bedacht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Charles Dickens Museum Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen