U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Millau » Chaos de Montpellier-le-Vieux Millau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Chaos de Montpellier-le-Vieux Millau

Chaos de Montpellier-le-Vieux is een groep van rotsen die gelegen is in Frankrijk, in de buurt van de rotsen is er de gelegenheid om lange wandelingen te maken te midden van de natuur. Mensen die van mountainbiken houden zullen hier zeker ook aan hun trekken komen met een heuse fietstocht doorheen het landschap.

De rotsformatie Chaos de Montpellier-le-Vieux werd ontdekt door de speleoloog Édouard Martel, hij vond de rotsen tijdens een wandeling in 1883 en besliste om met een aantal andere speleologen de rotsen te onderzoeken. De rotsen zijn goed te bereiken met de wagen, verblijven kan in één van de omliggende dorpjes. Het dorp Maubert is daar één van, het is een klein dorpje met ongeveer 1000 inwoners.

Naast de mogelijkheid tot wandelen of fietsen bestaat er ook nog een andere manier om de rotsformatie van Chaos de Montpellier-le-Vieux te bezichtigen. Bij de Porte de Mycénes is er de mogelijkheid om met een klein treintje naar het hoogste punt te gaan, wat mooie uitzichten oplevert over de Cirque de la Millière en de nabije omgeving van het gebied.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Chaos de Montpellier-le-Vieux Millau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Millau » Meer bezienswaardigheden in Millau » Alles over Millau