U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Chao Phraya-rivier Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Chao Phraya-rivier Bangkok

Dat vroeger de meeste beschavingen tot stand kwamen in de buurt van rivieren en de zee is in Bangkok niet anders. De voorouders van de inwoners van Bangkok en Thailand kozen deze locatie omwille van zijn gunstige ligging in de buurt van een grote rivier. Tegenwoordig heet deze rivier de Chao Phraya-rivier, in de nabije omgeving bevinden er zich een aantal bezienswaardigheden die u zeker en vast moet bezoeken. Een echte aanrader is het Bang Pa-in Zomerpaleis dat vroeger dienst deed als buitenverblijf van de koninklijke familie.

Niet enkel vroeger, maar nu nog steeds is de Chao Phraya-rivier een belangrijk punt van de stad. De inwoners die zich niet verplaatsen op de weg, verplaatsen zich op het water en dit meestal via de Chao Phraya-rivier. De meeste van de buitenwijken liggen immers aan het water en zijn verbonden met elkaar door de rivier.

Op verschillende locaties doorheen Bangkok is het mogelijk om boottochten te maken op de Chao Phraya-rivier. Als u een watertaxi huurt, hebt u steeds de mogelijkheid om vers fruit te kopen bij één van de drijvende marktkramers die deel uit maken van de vele verschillende drijvende markten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Chao Phraya-rivier Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok