U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Champs-Elysées Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Champs-Elysées Parijs

De Avenue des Champs-Elysées is een bekende laan die Parijs doorkruist en voorziet van de meest legendarische boetieken. Ze werd in het begin van de 17e eeuw aangelegd, als verlengde van de Tuilerieën, het idee kwam van Maria de’ Medici, de vrouw van koning Henry IV.

De naam van de avenue kwam van een aantal pleinen en veldjes, die de laan doorkruiste. Deze veldjes haalden dan weer hun naam bij de mythische velden die de Romeinse hemel voorstelden. Een dode Romein die deugdzaam geleefd had, kon volgens de verhalen voor eeuwig rondwandelen in de mooiste velden die hij ooit gezien had, de élyzeese velden.

Pas tegen het einde van de 18de eeuw werd de Avenue des Champs-Elysées de drukbezochte en geliefde laan die het nu nog is. De beroemde Franse dandy’s slenterden urenlang langs deze laan, en van heinde en ver kwamen de rijken hun kledij en accesoires hier halen.

Door de strategische ligging van de Champs-Elysées, tussen de Place de la Concorde en de Arc-de-Triomphe, was het ook de uitverkoren plek om grote overwinningen te vieren. Zowel de Amerikaanse bevrijding in 1940, als de Franse triomf bij de Wereldbeker voetbal in 1998, werden hier uitvoerig gevierd.

1 reactie op “Champs-Elysées Parijs”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Toen wij er waren in december was het prachtig versierd en een aanrader om eens af te lopen. Ook de vele zijstraten bieden tal van mogelijkheden.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Champs-Elysées Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs