U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Champs de Mars Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Champs de Mars Parijs

Tussen de Eiffeltoren en de militaire school ligt het Marsveld. Voor de 18de eeuw konden de inwoners van Parijs hier een stukje grond bewerken, de oogst werd dan verkocht op de lokale markt.

In de 18de eeuw startte de bouw van de ‘Ecole Militaire’. Langzamerhand won de school terrein op de akkers van de Parijse landbouwers en in 1751 werd de grond volledig ingenomen door oefenterrein voor de beginnende militairen. Het veld werd niet langer Grenelle genoemd, maar Marsveld, naar het trainingsveld van het Romeinse leger in Rome. Sindsdien was het veld decor voor verschillende grote gebeurtenissen, zoals het eerste ‘Fête de la Fédération’ (later de nationale feestdag op 14 juli), kort na de Franse Revolutie.

Tegenwoordig is het Marsveld vooral een terrein waar bezoekers van Parijs even kunnen rusten na een klim tot in het topje van de Eiffeltoren. Ook voor Parijzenaars is het stukje groen welkom tussen de drukke straten.

Op zomeravonden zul je er dan ook veel jongeren vinden die hun maaltijden liever met gezelschap op de grasmat opeten. Misschien een leuk alternatief voor de drukke restaurants in de rest van de stad

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Champs de Mars Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs