U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Centre Pompidou Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Centre Pompidou Parijs

De naam dekt hier voor één keer de lading. Het museum in het 4de arrondissement is een centrum, waarin alles waar Georges Pompidou van droomde werd verzameld.

Die Georges Pompidou is natuurlijk de voormalige president van de republiek. Hij regeerde van 1969 tot aan zijn dood in 1974. Waar hij van droomde was een museum in zijn stad, waarin de moderne kunst de voornaamste plaats zou krijgen.

Het Centre Pompidou herbergt werken van de belangrijkse 20ste en 21ste eeuwse kunstenaars en daarbij wordt elk jaar een tentoonstelling gewijd aan één specifieke kunstenaar. Deze eer viel al te beurt aan Matisse, Klee en Picasso, maar ook aan minder bekende artiesten. In 2006 kwam Hergé uitgebreid aan het licht

Het Centre Pompidou lijkt op zich wel een modern kunstwerk. Architecten Rogers en Piano kwamen op het idee om het gebouw binnenstebuiten te keren. De dragende structuren werden zichtbaar gemaakt en bovendien werden alle buissystemen langs de buitenkant gelegd. De kleur van de buis toont de functie; De lift werd een rode buis, de waterleidingen werden groen gekleurd en de airconditioning blauw. Dit resulteerde in een vreemd gebouw, dat critici vergeleken met een olieraffinaderij.

Hoe bevreemdend het gebouw ook lijkt, het slaagt in zijn opzet om iets nieuws te introduceren. Georges Pompidou, die de afwerking niet meer mocht meemaken, zou tevreden geweest zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Centre Pompidou Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs