U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Central Park New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Central Park New York

Central Park is een immens stadspark op Manhattan in New York. Met ongeveer 25 miljoen bezoekers per jaar is Central Park het meest bezochte park van de Verenigde Staten. Een ander beroemd monument als de Grand Canyon moet het met “amper” 5 miljoen bezoekers per jaar stellen. Central Park werd ontworpen door Frederick Olmsted en Calvert Vaux, het park bevat verschillende meren, talloze wandelpaden, een roeivijver, verschillende speeltuinen en zoveel meer.

Elke dag bezoeken duizenden mensen het park, zowel zakenmensen als arbeiders komen er na hun werk vertoeven. Central Park is een prachtige ontmoetingsplaats. Ook al lijkt het alsof sommige delen van het park natuurlijk zijn ontstaan, Central Park is volledig door de mens aangelegd. De aanleg van het park duurde 16 jaar, hierbij werden meer dan 500.000 bomen geplant. De bouw werd afgerond en het park werd geopend in 1859.

Het park is langwerpig met een lengte van 4km, de totale oppervlakte van het park bedraagt niet minder dan 341 hectare, daarmee is het park bijna even groot als Monaco en maar liefst 8 keer groter dan Vaticaanstad! In 1965 werd Central Park erkend als historisch monument, 9 jaar later werd het park ook een stedelijk monument.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Central Park New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York