U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » CCCB Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
CCCB

CCCB Barcelona

Het CCCB opende begin de jaren 90 voor het grote publiek en wordt sinds dan jaarlijks door heel wat toeristen bezocht. Niet enkel toeristen bezoeken het kunstcentrum geregeld, maar vaak ook inwoners van Barcelona.

CCCB

© commons.wikimedia.org

Wanneer u naar het kunstcentrum rijdt zal het u opvallen dat sommige van de gebouwen in de omgeving vervallen zijn. Dit was ook zo begin de jaren 90, daarom dat de stad op de idee kwam in deze wijk een kunstcentrum op te richten. Toen de stad de plannen om een kunstcentrum te bouwen in de El Raval wijk goedkeurde wou men op deze manier de wijk opwaarderen.

Het CCCB wordt soms ook wel het Centre de Cultura Contemporània de Barcelona genoemd en heeft een uitgebreide collectie van hedendaagse kunst. Nu nog steeds wordt de collectie nog verder uitgebreid met tijdelijke kunstwerken en permanente kunstwerken. Doorheen het jaar zijn er regelmatig tijdelijke exposities met kunstwerken van plaatselijke kunstenaars of internationale kunstenaars. Zowel voor liefhebbers die van design of kunst houden is dit de place to be om te bezoeken tijdens een citytrip in Barcelona.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'CCCB Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona