U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Toulouse » Cathédrale Saint-Etienne de Toulouse
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cathédrale Saint-Etienne de Toulouse

La Cathédrale Saint-Etienne de Toulouse is ongetwijfeld de opvallendste bezienswaardigheid van de stad. Het is een Romaanse katholieke kerk en een erkend nationaal monument van Frankrijk. De kathedraal is ook sinds jaar en dag de thuis van de aartsbisschop van Toulouse.

De oudste sporen van de kathedraal dateren al van het jaar 844. In de elfde eeuw gaf de bisschop van Toulouse de opdracht om een nieuwe kerk te bouwen. In de dertiende eeuw zou er weer een nieuwe constructie komen. Het is door die talrijke veranderingen dat de kathedraal zijn opvallende uitzicht heeft. Het is niet alleen een mix van verschillende bouwstijlen, maar het is ook een samensmelting van twee kerken die nooit afgewerkt zijn. De eerste kerk dateert van het begin van de dertiende eeuw, maar tijdens de bouw werden de bouwplannen volledig herwerkt en was het de bedoeling dat de kathedraal er volledig anders zou gaan uitzien, die werken zijn echter nooit helemaal voltooid geraakt.

Het resultaat is vandaag te zien. Vooral de westkant van de kerk oogt vreemd. Die zijde is asymmetrisch omdat de twee kerken op twee verschillende assen gebouwd werden. De klokkentoren is valt dan weer op omdat het een gotisch bouwwerk is dat op Romaanse funderingen staat. In het weliswaar fraaie interieur kan men de bouwkundige trucs duidelijk terugvinden die men toepaste om een kerkgebouw op twee verschillende assen te plaatsen. La Cathédrale Saint-Etienne de Toulouse is daardoor een van de grootste en mooiste stukken besluiteloosheid ter wereld, maar daarom niet minder geniaal. Zeker niet te missen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cathédrale Saint-Etienne de Toulouse'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden